Blog Bobánků, tedy vedoucích táborů, zahajováků, škol v přírodě a dalších akcí na faře v Opatově.

Čanaky a JiTTro hry v Kněžicích

22. 9. 2008 15:53
Rubrika: Z akcí v Opatově | Štítky: Bobánci , Čanaky , jittro , Kněžice , opatov

Víkend 19. až 21. září 2008 jsme si s vedoucími - Bobánky udělali odpočinkový víkend v Opatově a sousedních Kněžicích, kde jsme se v pátek zúčastnili koncertu Riša Čanakyho a zpropagovali zase trochu signály.cz a v sobotu se sem vrátili na JiTTro hry. Obojí nás příjemně překvapilo bezvadně zvládnutou organizací i milým přátelským prostředím.

Čanakyho koncert v Kněžickém kulturáku přitáhl asi 200 lidí, kteří se mohli nejen zaposlouchat do krásné hudby a pobýt při tom s přáteli na place, ale taky si vyslechnout svědectví účastníků ze Sydney a podívat se na jejich výstavu. A mnozí se zastavili taky na klobásku nebo u stánku signály.cz:-) Po skončení nás čekala noční procházka do Opatova, zatímco ostatní se ubytovávali v Kněžicích v orlovně. Na naší faře v Opatově jsme sice měli zimu, ale byli jsme doma;-) Ráno jsme šli zase zpět a protože neradi chodíme dvakrát stejnou cestou, tak jsme si to střihli zkratkou přes les a potok a bažinu a trávu a tak. Bylo to naprosto romantické.

Sobotní JiTTro hry byly v sobotu zahájeny mší svatou v místním chrámě, při které nás moc potěšily velmi dobře vybrané písničky, kterými schola mši doprovázela. Rovněž sportovní kázání pro nás bylo dobrým povzbuzením, takže po mši svaté jsme se s chutí a očekáváním mohli přesunout k orlovně, kde bylo slavnostní zahájení s představením jednotlivých týmů, zapálením JiTTro ohně a vyvěšením vlajek. Pak už se velmi rychle roztočil kolotoč přebíhání mezi disciplínami od piškvorek přes petanque, volejbal, biblickou soutěž, kuličky, čtyřboj, kubb, nohejbal, badminton, štafetu až po kalčo. Obdivujeme organizátory a všechny rozhodčí, že se při tomhle šrumecu nemuselo nikdy zbytečně dlouho čekat ani dělat 8 věcí zaráz, vycházelo nám vše akorát. Na oběd byl naprosto výborný guláš, se kterým se zanedlouho skamarádily koláče, které jsme po skončení her dostávali za odměnu za umístění na medailových pozicích v jednotlivých disciplínách. V celkovém pořadí zvítězily a nePutovní pohár získaly Kněžice, náš tým spolu s dalším skončil na krásném druhém místě. Příští rok chceme bojovat o pohár! Novinkou je také putovní cena Voga pro nejpočetnější tým, který nám letos unikl jen o fous. Spokojení s nejen žaludky plnými guláše a koláčů, ale i obohaceni novými kamarádstvími a pocitem krásy z této Bohem požehnané akce a samozřejmě velkou vděčností vůči všem organizátorům jsme se vydali nazpět do Opatova. A protože někteří z nás skutečně neradi chodí dvakrát stejnou cestou, tak se tentokrát vydali přes Zlatomlýn. Čas plavek však teprve měl přijít.

Večer probíhal vcelku standardně s večeří a klábosením, za to ráno jsme museli rychle se obléci do plavek a vydat se k bazénu, který teď máme v Opatově zařízený a můžem ho využívat celý rok. Cestu k bazénu si někteří zpestřili chvilkou tmy, výsledné posezení se snídaní u bazénu však za to myslím stálo. Pak už honem na mši, kde jsme se znovu setkali s kněžickým-opatovským farářem. Dopoledne, zatímco většina osazenstva propadla karetním hrám, jsme s Martinem riskovali naše životy při otevírání vybuchujících plechovek starých barev. Stálo to však za to, protože jsme zjistili, že je můžem skoro všechny vyhodit. Odpoledne jsme si promluvili s "horním" sousedem o jeho výkopu a souvisejících terénních pracích na farním pozemku a společně s paní správcovou nevěřícně přemýšleli, kam se vypařila stará pračka.

No a kromě těchto vzpomínek, nám na víkend zůstane v paměti i tato sbírka hlášek:

Ostatní budou kopat tu chodbu, co se nedá kopat.

Neobouvejte se do mně. - My boty máme.

Pořiďte si nový mondeo, kombíka.

Já si nemám kam sednout, já jdu spat.

Musíš dělat fuk fuk srk, fuk fuk srk, fuk fuk srk.

Já si myslím, že oni taky utíkají, aby tam byli dřív než my. 

Au, au, au, au, au, au, au, au, au, au. 

A co on o tom tady vypráví, když jsme to zažily my a my tady sedíme.

Stydíš se za to, že jseš žena? Občas jo.

Máš vysoký vlasy, já zkusím, jestli Ti tam drží jabko.

Než se dovalí Piler.

Proč jseš Božena a ne Boží žena?

Budem to házet rovnou přes zeď, ne?

Tady je taková hrana, uááá! 

Ty po mně chlebem.

Takový chlebík by u Vrbackých dlouho nevydržel.

Hrál sis na užitečnýho.

Su těhotná na špatným místě. 

Ty seš taková vokoukaná.

Když bys šel s někým na rande, tak kdo rozhodne, s kým bys šel? 

 

Roman Málek tu má na signály.cz s touto reportáží související fotky:

z koncertu a z JiTTro her 

Zobrazeno 1720×

Komentáře

BoženkaT

to neplatí, já si to nemůžu dočíst...vypadá to děsně blbě, když se tady v olomoucké tiché studovně směju....:-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio